הכרת האנטומיה תומכת בביטחון בטיפול. האנטומיה עוזרת להבין היכן מקור הבעיה שלרוב שונה מהמקום בו מופיעים הסימפטומים השונים. בשפת הטיפול נקרא לזה ציסטה אנרגטית (energy cyst).
ותעזור לנו להבין את ההקשר האנטומי והפיזיולוגי של הסימפטום.
כדי ללמוד אנטומיה, אפשר לעיין בספרי אנטומיה, אטלסים און ליין וסרטוני הדמיה, חלקם חינמיים כמו הויקיפדיה ואחרים בתשלום המאפשרים לראות בזויות שונות את השכבות, רקמות, איברים של הגוף.
אני למדתי קרניוסקרל בקורסים מרוכזים, בהם כמעט ולא עברנו על האנטומיה לעומק
ולכן המשכתי ללימודי אוסטאופתיה. בשנה הראשונה, למדתי עם דר אברהם אבו-חצירא, שלימד איך להרגיש את האנטומיה על עצמנו ולא רק לשנן אותה.
בדרך הזו ללימוד האנטומיה, קיבלתי כלים ללמוד ולזכור את כל הפרטים האנטומיים יחד ובנפרד.
הגישה הזו השתלבה בטבעיות לתוך התרגול שפיתחתי להכרת תנודת הקרניוסקרל על עצמי ושיפרה את יכולת החישה, את חוש הטיפול ואת בריאותי, תרגול שהפך לקורס נפרד לטיפול עצמי.
הידע חיזק את הביטחון בטיפול ובחרתי ללמד את השיטה לתלמידים בקורס להכשרה מקצועית כדי לחזק גם אצלם את ההכרות עם האנטומיה והביטחון בטיפול.
עם הזמן ראיתי הרבה פעמים איך טיפול של תלמידי משפר בעיות רבות כבר בתחילת הקורס, כשעוד לא רכשו ידע באנטומיה ופיזיולוגיה (ונזכרתי גם בקסמים שלי).
כיום האנטומיה היא אחת הדרכים "להתחבר" לטיפול. החשיבות של האנטומיה להצלחת הטיפול משנית לשמירה על האיזון העצמי והקשבה לשדה כולו כדי ליצור מרחב בטוח יחד עם הידיעה שיש למטופל כוח ריפוי פנימי
בגישה הביודינאמית, נחפש את הבריאות ואת תנודת הקרניוסקרל ולא את הבעיה.
וויזואליזציה של האנטומיה בשדה הרחב מאפשרת להרגיש את כל הגוף, לראות ולשקף את ה"תמונה המלאה", כדי לעודד את כוח הריפוי הפנימי ולא כדי "לתקן" את הגוף.
תרגול לדוגמא: עצם הפריאטל
עבור התרגול כדאי להיעזר בערך הויקיפדיה על עצם הפריאטל. או בתמונות וסרטונים ברשת,להכרות עם המבנה והאנטומיה סביבן.
קישורים נוספים