לילך סבט לוגו

התפתחות הקרניוסקרל

שיטת קרניוסקרל פותחה בשנת 1930 על ידי האוסטיאופת ד"ר ווילאם סטרלנד, שבהיותו סטודנט מצא כי נסיונו מתנגש עם "עובדה" שנלמדה אז בבית הספר לרפואה – לפיה אין תנועה בין עצמות הגולגולת. ד"ר סטרלנד המשיך במחקריו עד שמצא כי התנועה קיימת, ותדירותה ואיכותה מעידות על מצבם הבריאותי, נפשית ופיזית, של בני אדם.

בהמשך התפצלה השיטה ודרכי הטיפול בה לשתי גישות. הגישה המוכרת יותר של קרניו סקראל היא הגישה המכנית בראשותו של ד"ר ג'ון אפלדג'ר, הדוגלת בכיוונון מחדש של התנועה במערכת הקרניו סקראלית, באמצעות מניפולציות עדינות.

את הגישה השנייה, קרניו סקרל ביודינמי (המכונה גם הגישה האנרגטית), מובילים פרנקלין סילס, ה. מילן ורונלד בייקר.

הדגש בשיטה האנרגטית הוא בהקשבה ובמתן האפשרות למערכת הפנימית להתחבר למקור החיים ביקום, שהוא גם כוח הריפוי הפנימי, על מנת למצוא את האיזון והבריאות, וכך לחזור לקו הבריאות.

הטיפולים המוצעים באתר זה הם טיפולי קרניו סקרל בגישה הביודינמית.

הקורס להכשרת מטפלי קרניוסקרל מכשיר מטפלות ומטפלים בגישה זו, המחייבת לימוד מעמיק של אמנות ההקשבה, על מנת לעורר בגוף את כושר הריפוי הטבעי מבלי להפעיל עליו מניפולציות.

הולדת השיטה

אביה של שיטת קרניו סקראל הוא האוסטיאופת ד"ר ווילאם סטרלנד (William Garner Sutherland

1873-1954), תלמידו של ד"ר אנדראו טיילור סטיל, מפתח האוסתיאופטיה. בהיותו סטודנט לאוסתיאופטיה, למד סטרלנד שאין תנועה בין עצמות הגולגולת והן מאוחות. אולם במהלך עבודתו הוא גילה שדבר זה אינו נכון בהכרח. מתוך התבוננות בצורת עצמות הגולגולת למד שיש ביניהן חפיפה מסוימת, שהזכירה לו זימי דג. סטרלנד הסיק שייתכן שהמטרה של צורה זו היא לאפשר תנועת נשימה בין העצמות.

הוא הניח כי חוסר תנועה עלול לגרום לבעיות שונות. כדי לבדוק ולהוכיח את קיום התנועה, ערך ניסוי, בו הרכיב על ראשו קסדה מיוחדת, אותה הידק על ראשו כך שבכל פעם לחצה על מקום (אזור) שונה בגולגולתו. הוא מצא שלחץ במקומות שונים מביא לשינויים פיזיים, ובהם הפרעות עיכול, נשימה או כאבי ראש ולשינויים מנטליים – חוסר שקט, כעס, ירידה בזיכרון וביכולת הדיבור ועוד.

ד"ר סטרלנד המשיך לערוך ניסויים וגילה כי התנועה של מערכת העצמות בגולגולת היא תנועה עדינה של התכווצות והתרחבות, אשר עובדת בתנועה מחזורית ובלתי רצונית. כל הגוף נע עם תנועה זו, והיא אינה תלויה בקצב הלב או הנשימה.

בעקבות ממצאיו טבע ד"ר סטרלנד את המונח נשימת החיים, ופיתח את שיטת הטיפול על מנת לאפשר לגוף לחזור לבריאות.

מידע נוסף על קרניוסקרל ראו בעמוד מונחים

כדי להרגיש את נשימת החיים ולהתנסות בטיפול קרניו סקרל צרו קשר עם לילך 054-7915946

כדי ללמוד את אמנות ההקשבה על מנת לחוש את נשימת החיים אצל אחרים קרא מידע על קורס הכשרת מטפלי קרניוסקרל

שיתוף הכתבה

השאר תגובה

שיטת קרניוסקרל

טיפולים הוליסטיים שמטרתם להעצים את נשימת החיים בגוף כדי לחזור לקו הבריאות. הטיפולים יעילים לטיפול במחלות ובעיות שונות ברובד הפיזי והנפשי.

לקריאה נוספת >>

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות:

מי מטפל במטפלת?

אני אוהבת לטפל. בעבר, טיפלתי המון. מאוד נהניתי לטפל ולתת, חשבתי שככל שאטפל יותר, כך אהיה יותר חזקה ובריאה יותר. המציאות היתה אחרת. יום אחד לאחר תקופה בה טיפלתי באינטנסיביות הרגשתי מותשת לחלוטין ללא כוחות. גם למחרת לא התאוששתי. כשעיבדתי

להמשך קריאה »

איך להרגיש את קו האמצע? תרגול מונחה

קו האמצע, הקו סביבו כל הגוף מתארגן החל מהתעברות והופך עם ההתמיינות וגדילת העובר לחוט השדרה. התרגול מיועד לכל מי שרוצה להכיר ולהבין את מהות הטיפול ולהתנסות באופן עצמאי. מצרפת לכאן הקלטה של התרגול כדי שתוכלו גם אתןם לתרגל עם

להמשך קריאה »

מה הכוונה בללמוד טיפול עצמי?

אחד הדברים שהצבתי לעצמי כיעד, הוא להנגיש את הקורס לכולם ולמצוא את הדרך איך ללמוד טיפול עצמי בקלות בלי לשבת לשעות של מדיטציה, או תרגול הדורש משמעת והקפדה. אצלי ואצל מטופלים מה שהכי מצליח, אלו הדברים הכי פשוטים, שניתן לעשות

להמשך קריאה »