לילך סבט לוגו

טיפ פשוט ומהיר להרגעת מטופל

טיפ פשוט ומהיר להרגעת מטופל
ולשיפור תוצאות הטיפולIMG_6808s

קרה לכם שהגיע מטופל נסער? או סתם לא רגוע? הוא יושב/שוכב מתנועע בחוסר סבלנות, שואל שאלות לא קשורות, אינו מגיב לשאלות? ואז בסוף הטיפול הוא נראה יותר רגוע ועוברת מחשבה "אילו הטיפול היה מתחיל כך, יכולתי להגיע למקומות עמוקים הרבה יותר".

מטופל שבאמת רגוע, יוכל להנות ולהפיק את המקסימום מכל טיפול שתעניק לו.

אחד הדברים שלמדתי, הוא שככל שהמטופל יהיה יותר רגוע בתחילת הטיפול, כך גם הטיפול יהיה מוצלח יותר. קיימות דרכים שונות להגיע לרוגע כבר בתחילת הטיפול ולא רק בסופו, במאמר זה, אשמח לחלוק איתכם את אחת הדרכים שאני משתמשת בהן בטיפולי ולימדתי מטפלים שמשתמשים בה בהצלחה רבה

לרוב כשמגיע מטופל, נהוג לערוך תשאול: למה בא, מה העבר הרפואי, הרגלים וכד'. ככל שנעמיק בשאלות על הבעיה וקשיים אחרים, נחזק אצלו את אי הנוחות ויעלה המתח. כך, ללא כוונה רעה, אנו גורמים לפתח את הקושי של אדם ולהגדיל את מצוקתו.

יש דרך אחרת!
כדי לקדם את הטיפול ולעזור למטופל להירגע במהירות, לאחר תשאול ראשוני בסיסי, כדאי לשאול מה הוא אוהב לעשות, לאכול, או היכן אוהב להיות. חשוב לשים לב בזמן התשאול גם לתגובות חיצוניות כנשימה,מבע הפנים, מנח הגוף, האינטונציה של הקול. מידע הזה חשוב לתהליך.


כדי להבין אני ממליצה לנסות ולחוות על עצמך :
חלק ראשון – לבדוק מה ההרגשה שלי עכשיו בגוף?  רוב התשובות יהיו- בסדר, אולי קצת כואב לי פה ושם "אבל לא משהו".

חלק שני – להישאר עם תשומת הלב לגוף ולשאול את עצמך- מה ההנאה הכי גדולה שלי? למה או למי האהבה הכי גדולה שלי? מה הכי משמח אותי? ולאחר שענית, לשים לב  – מה השינוי שמתרחש בגוף?

מה בעצם קרה?
בתשאול הראשון, רוב האנשים יתמקד ראשית בבעיה. ההתמקדות בבעיה, מחריפה את המצב וגורמת לאדם להרגיש יותר מסכן- ולסבול יותר. בבחינה פיזיולוגית- התשאול מביא לעליית המתח ומעורר את פעולת המערכת הסימפטטית- האחראית על הישרדות לבריחה /לחימה
בשאלה השניה- הפנית תשומת הלב למה שאוהבים לעשות, תחזיר את המודעות לקיומם של דברים טובים בחייו, תחזק ותעורר את המערכת הפאראסמפטטית ותעזור למטופל להרגע.

במהלך השנים בהן אני מטפלת, הכנסתי את השאלה הזו לכל התשאול  הראשוני
וממליצה גם לך, לאמץ אותה ולהשתמש בה בטיפול
בפעם הבאה שיגיע מטופל, לאחר שיתאר את הקושי שבגללו הגיע, הכאב והמצוקה – אפשר גם להוסיף את השאלה הבאה – האם נוח לך כרגע? איפה נוח לך? ולחכות  לתשובה. כדאי לשים לב לשינוי בתנוחה, נשימה, מבע.
(אם הוא אומר שנוח ובסדר, נסו למקד היכן בדיוק) ושוב, לזכור לשים לב לשינויים הנראים לעין.

גם לך במהלך הטיפול חשוב לזכור לשים לב כל הזמן לנוחיות, ליציבה ולשמור על האיזון כדי לשמור על עצמך בזמן הטיפול ולאורך כל החיים.

רוצה להכיר עוד דרכים להרגעה ולשיפור הטיפול?
הרשמה לסדנאות מגע מודע ולקורס להכשרת מטפלי קרניוסקרל

שיתוף הכתבה

השאר תגובה

שיטת קרניוסקרל

טיפולים הוליסטיים שמטרתם להעצים את נשימת החיים בגוף כדי לחזור לקו הבריאות. הטיפולים יעילים לטיפול במחלות ובעיות שונות ברובד הפיזי והנפשי.

לקריאה נוספת >>

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות:

מי מטפל במטפלת?

אני אוהבת לטפל. בעבר, טיפלתי המון. מאוד נהניתי לטפל ולתת, חשבתי שככל שאטפל יותר, כך אהיה יותר חזקה ובריאה יותר. המציאות היתה אחרת. יום אחד לאחר תקופה בה טיפלתי באינטנסיביות הרגשתי מותשת לחלוטין ללא כוחות. גם למחרת לא התאוששתי. כשעיבדתי

להמשך קריאה »

איך להרגיש את קו האמצע? תרגול מונחה

קו האמצע, הקו סביבו כל הגוף מתארגן החל מהתעברות והופך עם ההתמיינות וגדילת העובר לחוט השדרה. התרגול מיועד לכל מי שרוצה להכיר ולהבין את מהות הטיפול ולהתנסות באופן עצמאי. מצרפת לכאן הקלטה של התרגול כדי שתוכלו גם אתןם לתרגל עם

להמשך קריאה »

מה הכוונה בללמוד טיפול עצמי?

אחד הדברים שהצבתי לעצמי כיעד, הוא להנגיש את הקורס לכולם ולמצוא את הדרך איך ללמוד טיפול עצמי בקלות בלי לשבת לשעות של מדיטציה, או תרגול הדורש משמעת והקפדה. אצלי ואצל מטופלים מה שהכי מצליח, אלו הדברים הכי פשוטים, שניתן לעשות

להמשך קריאה »